NEZAMENITEĽNÁ CHUŤ

Maďarská reštaurácia


Pestré maďarské kulinárske umenie v detailoch môžete ochutnať iba v jednotlivých regiónoch a u nás.

Jednou z najväčších kulinárskych hodnôt Maďarska je halászlé, rybacia polievka pripravená z rôznych druhov rýb s pridaním rôznych ďalších ingrediencií napr. zemiakov, zelenej a červenej papriky podľa toho, v ktorej oblasti ju pripravujú.

Hovorí sa, že maďarská gastronómia vďačí za svoj typický charakter práve červenej paprike. Sú s ňou spojené jedlá ako kurací paprikáš, perkelt, rybací paprikáš, koložvárska kapusta, rybacia polievka halászlé či kotlíkový guľáš, ktorým dodáva nezameniteľnú chuť.

Variť môže každý. Kuchárom je ten, kto má kuchárske srdce. Dobrý šéfkuchár je iba ten, ktorý vychová lepšieho kuchára ako je on sám.

Motto

Zo svojráznych maďarských jedál a korení pozná každý iste aspoň tri: papriku, guľáš a perkelt. Pritom je naša ponuka omnoho bohatšia.

Ak je červená paprika princeznou maďarskej kuchyne, tak jej kráľovnou je určite kyslá smotana. Ochucujú a zjemňujú sa ňou polievky, mäsité jedlá a je základom známych ľahkých zeleninových pokrmov a šalátov.

Ochutnajte napríklad po známom spisovateľovi pomenovanú fazuľovú polievku, balatonského zubáča, upraveného „dobrou gazdinkou”, alebo zajačí chrbát na divoko s parenými knedľami - určite si pochutnáte.

Maďari nielen radi varia, ale aj pečú.

Úplne neodolateľné sú šomló/somló/ halušky, pripravované z niekoľkých druhov cesta, alebo palacinky bývalého známeho reštauratéra Gundela.


Vyberte si z našej ponuky jedál